Lilleakerveien 42

Lilleakerveien 42

Presentert i interiørmagasinet Arkitekt H. Chr. Gaaserud bolig fra 1964 ble tilpasset nye eieres behov.

Den gamle planløsningen fikk en grundig gjennomgang sett opp mot eiernes ønsker og behov. Det medført at mye ble snudd på hodet. Det å gjøre denne typen totalforandring krever god planlegging, og konsentrasjon, samt et godt øye og sans for proporsjoner.

Rehabiliteringen startet med det nye kjøkkenet og spiseplassen som nå ble plassert i det opprinnelige soverommet med utsikt til og direkte kontakt med hagerommet. Det gamle kjøkkenet mot baksiden ble nå til en walk-in-closet i tilknytning til nytt bad som opprinnelig var et soverom. Det gamle badet ble vaskerom og grovkjøkken.

Interiøret ble hold i lyse farger. Opprinnelig eike parkett ble behold mens det ble supplert med ny for å oppnå harmoni og helhet, gammelt gulv ble slipt og til slutt ble alle gulv oljet. På veggene er det benyttet forskjellig tapet i kombinasjon med malte overflater.

Kjøkkeninredning, walk-in-closet og øvrig veggfast innredning er tilpasset stedet og designet av Zett interiørdesign.

Den nye løsningen har gitt huset et luftig preg, som også i stor grad understreker funkisstilen.